Ons Team

Lisa van der Wulp

Senior Persoonlijk Begeleider

Ik ben Lisa van der Wulp. Ik ben op jonge leeftijd begonnen als ambulante mediator voor een jongereninstantie. Hier was ik de brug tussen de jongeren en gemeentes of instanties. Deze jongeren vielen uit en wij hielpen ze om een eigen plek in de maatschappij te vinden. Omdat ik zelf geen makkelijke puber was, kon ik mezelf heel goed verplaatsen in een ander. Dit mooie werk heb ik tien jaar mogen doen. Na een tijdje bleef ik toch aan de zorg denken. Het werk wat ik deed, bracht me geen geluk. Ik ben me gaan omscholen en heb mijn ervaring opgedaan bij verschillende grote zorginstellingen in Nederland. Door mijn opleiding en mijn eigen ervaringen heb ik met alle mogelijke doelgroepen te maken gehad. De ene doelgroep misschien intensiever als een ander, maar ze zijn me niet onbekend.

Mijn andere hobby was paarden. Vanaf dat ik klein ben, wilde ik met paarden zijn. Na een lange tijd zoeken kwam ik terecht bij een heel fijn gezin met eigen paarden aan huis. Hier heb ik training gehad in het rehabiliteren van paarden. Zij hebben mij geleerd om paarden te zien als de unieke dieren die ze zijn, en niet alleen als een vervoersmiddel die moeten luisteren. Door het rehabiliteren moet je spiegelen, en ook bij jezelf. Dit heeft mij geholpen in mijn ontwikkeling en persoonlijke leven. Het gaf me zelfvertrouwen en het gevoel van iets samen bereiken met een paard is onbeschrijfelijk.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het liefst waar ik iets kon doen op mijn eigen manier. Die kans kreeg ik van mijn moeder en mijn stiefvader. Zij hadden een zorgboerderij “het Spekrijt”. Hier werd gewerkt met een brede groep waar het heel bepalend werd om deze verder te ondersteunen en te versterken in hun zelfbeeld en weerbaarheid. Deze kans heb ik meteen met beide handen aangegrepen eerst als vrijwilliger en nu als vaste persoonlijke begeleider. Hier kan ik mijn hobby met mijn passie combineren.

Ondertussen ben ik weerbaarheidscoach, waarin ik mensen trainingen geef met mijn paarden. Als jeugd en gezinscoach ondersteun ik ouders bij mooie vraagstukken. Naast mijn werk vind ik het leuk om naar mooie plekken te gaan en lekker te eten. Ook kan ik heel goed genieten van een goed boek of een mooie film. Ik hoop dat ik in de toekomst mensen kan blijven helpen en ondersteunen met mijn paarden.

Luka Vermeulen

Senior Persoonlijk Begeleider

Mijn naam is Luka Vermeulen. In 2021 ben ik begonnen aan de opleiding Social Work (Voltijd) op de HAN in Nijmegen. Voor mijn opleiding mocht ik voor één dag in de week een stageplek zoeken, deze was al snel gevonden toen ik hoorde van Het Spekrijt. Na mijn eerste jaar op Het Spekrijt liep mijn stagecontract af. Dit voelde voor mij niet goed, ik wilde blijven. Daardoor ben ik in mijn tweede studiejaar doorgestroomd naar Social Work (Duaal), dit houdt in dat ik als volwaardig begeleider werk op Het Spekrijt en daarnaast mijn studie Social Work afrond.

De manier van werken bij Het Spekrijt heeft mijn beeld totaal veranderd over de zorg. Voorheen dacht ik aan de theorie achter een bepaalde beperking, zo kon je iemand namelijk helpen. In de eerste week van mijn stage werd dit mij ten strengste afgeraden, ik moest gaan kijken hoe de mensen zich bewogen binnen de groep, gaan voelen met mijn intuïtie en dossiers los laten. Ik vind dat dit mij aardig is gelukt door de jaren heen. Ieder is een uniek persoon en hier kan een boek of theorie niets aan veranderen. De ontwikkelingen die ik heb gezien bij onze deelnemers en om te weten dat ik hier een bijdrage aan heb geleverd is geweldig. De persoonlijke band die je met deelnemers ontwikkelt bij Het Spekrijt maakt het werk bijzonder. Je ziet deelnemers groeien in hun weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Verder maak je deel uit van deze persoonlijke ontwikkelingen en deel je samen teleurstellingen, maar ook zeker de succesverhalen.

In mijn vrije tijd kijk ik graag films en series. Daarnaast hou ik ervan om lekker te koken en dit samen met mijn familie en vrienden op te eten. Ook lees ik graag verschillende soorten boeken. Verder heb ik affiniteit met dieren en ben ik fan van basketbal.

Alex Vermeulen

Groei & Ontwikkeling Begeleider

Mijn naam is Alex Vermeulen. Van origine ben ik leraar Geschiedenis / Mens en Maatschappij op het voortgezet onderwijs. In mijn werk heb ik mijn interesse voor geschiedenis en de wereld om ons heen kunnen combineren met mijn passie voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Het pedagogische onderdeel van het leraarschap staat bij mij hoog in het vaandel, de leerling of deelnemer komt bij mij altijd op de eerste plaats. Deze visie sluit perfect aan bij het werk dat ik mag doen op het Spekrijt. Samen met mijn collega’s ga ik onderzoeken waar de behoeften van onze deelnemers liggen ten aanzien van een opleiding, cursus of andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke band en ontwikkeling staat bij het Spekrijt centraal en dat spreekt mij sterk aan. Door mijn eigen ervaringen tijdens mijn schoolcarrière weet ik dat een op maat gemaakt traject hét verschil kan maken tussen een teleurstelling of een succesverhaal. Een ander aspect van het Spekrijt dat ik fantastisch vind, zijn de mogelijkheden die de zorgboerderij biedt. In mijn optiek is het van belang dat deelnemers uitgedaagd worden om hun ogen te openen voor de wereld om hen heen en op die manier actief tot leren kunnen komen.

In mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger bij Basketbal Vereniging Yellow Sox in Bakel. Na meer dan twintig jaar met veel passie en plezier zelf gespeeld te hebben ben ik sinds kort  hoofdcoach van Heren 1. Daarnaast vervul ik functies in het bestuur en de technische commissie van de club. Naast basketbal zijn geschiedenis en muziek twee grote hobby’s van mij, ik bezoek graag musea en concerten als ik een dagje vrij ben.

Destiny van Haaren

Junior Begeleider

Mijn naam is Destiny van Haaren. Ik omschrijf mezelf als een vrolijke, energieke en spontane meid. Mijn grote passie is paarden en alles wat daarbij komt kijken. Ik hou ervan om gezellig te kletsen over de alledaagse dingen. Mijn interesses zijn heel breed. Ik ben werkzaam op het Spekrijt als BBL-stagiair, ik doe namelijk de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg. Ik ben de zorg ingegaan omdat ik het erg interessant vind om mensen te helpen, om hen nog verder te ontwikkelen. Het lijkt mij ontzettend leuk en interessant om hier een onderdeel van mogen te zijn. Ik kijk graag mee naar de weerbaarheid trainingen. Ik vind het speciaal en mooi om te zien wat voor positieve impact het op de deelnemers heeft. Het trekt me enorm aan hoe bijzonder het samen werken met dieren kan zijn en wat wij soms nog van dieren kunnen leren. Ik hoop ooit zelf in de toekomst mijn eigen zorgbedrijf op te mogen zetten. Ik zal dan graag met jongeren willen werken met een verstandelijke beperking of jongeren met bepaalde problematiek. Deze zorgvraag zou ik graag willen combineren met paarden, maar dat zijn voor nu nog grootse dromen. Het Spekrijt is voor mij een plek waar je goed de geborgenheid en samenhorigheid voelt. Iedere dag op het Spekrijt voelt voor mij als een feestje!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt