Lottum

Het Spekrijt heeft sinds 2024 een nieuwe locatie, een prachtige boerderij in het Limburgse Lottum, De Rozenhorst! Onze kamer trainingen, logeerweekenden en crisisopvang zijn dan ook per januari 2024 verhuisd naar deze locatie. De jongeren logeren tussen de weilanden in moderne huisjes waar begeleiding 24/7 aanwezig is. Deze aangeboden korte verblijfsopties zijn mogelijk voor onze deelnemers. Mantelzorgers, ouders en/of verzorgenden geeft dit de mogelijkheid om even bij te komen van de zorglast die zij vaak kunnen dragen.

Lottum is een dorp in de gemeente Horst aan de Maas, in de Nederlandse provincie Limburg. Het dorp ligt hemelsbreed ongeveer 10 kilometer ten noorden van Venlo, aan de rivier de Maas. Lottum heeft een eigen bakkerij waar we in de logeerweekenden vers brood halen en een aantal bezienswaardigheden die op loopafstand te bewonderen zijn.

Voor meer informatie over Lottum en de plek waar we logeren kunt u verder kijken op de website!

Kamertrainingen

Kamer trainingen worden aangeboden aan jongvolwassenen die willen leren hoe zij zelfstandig, met begeleiding op afstand, of in een woonvorm voor zichzelf kunnen zorgen. Onze deelnemers leren hierbij hoe het dagelijkse leven eruit ziet na een werkdag. Samen boodschappen doen, koken, opruimen, poetsen, zingevende activiteiten en, indien dit een wens is, logeren.

Om voor deze korte verblijfsopties (eventueel inclusief vervoer) in aanmerking te komen, is een indicatie nodig van de gemeente waar je woont. Hiervoor kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente. Middels een WLZ-PGB of via een JW, WMO-indicatie, WLZ-indicatie of Zorg in Natura kan er zorg ingekocht worden.

Logeerweekenden

Het Spekrijt biedt meerdere logeerweekenden in het jaar aan voor jongvolwassenen. Deze weekenden zijn voortgekomen uit de groeiende behoeften van onze deelnemers om er een weekend zelfstandig tussenuit te gaan. Begeleiding is 24/7 aanwezig tijdens dit weekend en onderneemt verschillende activiteiten samen met de jongvolwassenen, ook hierbij leren zij hoe een weekend eruit ziet wanneer zij zelfstandig, met begeleiding op afstand of in een woonvorm gaan wonen. De jongvolwassenen leren hoe een weekend ingevuld kan worden naar eigen wensen, behoeften en belangen. Hierbij krijgen zij ondersteuning van begeleiding op locatie en staat de deelnemer centraal.

Om voor deze korte verblijfsopties (eventueel inclusief vervoer) in aanmerking te komen, is een indicatie nodig van de gemeente waar je woont. Hiervoor kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente. Middels een WLZ-PGB of via een JW, WMO-indicatie, WLZ-indicatie of Zorg in Natura kan er zorg ingekocht worden.

Crisis Opvang

Deelnemers kunnen in hun dagelijks leven vastlopen op meerdere manieren, waardoor een crisissituatie kan ontstaan. Wanneer mantelzorgers, ouders en/of verzorgende in zo’n situatie het even niet meer weten, biedt Het Spekrijt crisisopvang aan. Samen met begeleiding wordt er gekeken naar de verschillende aangelegenheden die te maken hebben met het overlopen van de deelnemers. Dit wordt geheel op wensen en behoefte van de deelnemers gemaakt. Ook de mantelzorgers, ouder en/of verzorgende kunnen de wensen en behoefte van hen hierin uit spreken. Het Spekrijt biedt een maximum aan van 14 dagen crisis, het aantal dagen dat een crisisopvang nodig is wordt samen met deelnemers en mantelzorgers, ouders en/of verzorgende besproken.

Om voor deze korte verblijfsopties (eventueel inclusief vervoer) in aanmerking te komen, is een indicatie nodig van de gemeente waar je woont. Hiervoor kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente. Middels een WLZ-PGB of via een JW, WMO-indicatie, WLZ-indicatie of Zorg in Natura kan er zorg ingekocht worden

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt