Weerbaarheidstraining

Bij de persoonlijke groei is er aandacht voor het totaalplaatje.

Middels uiteenlopende methodieken wordt hieraan gewerkt. Zo is er aandacht voor het tastbaar, zichtbaar en concreet maken van problemen en oplossingen. Ook is er aandacht voor het vergroten van de weerbaarheid en ontwikkeling van sociale competenties.

Meer zelfvertrouwen krijgen, weerbaarder worden is voor iedereen fijn. Hier leren kinderen/ jongvolwassenen samen met paarden wat een verschil kan maken als je je houding veranderd en je situaties vanuit een ander perspectief leert bekijken.

Welke 4 vormen van weerbaarheid zijn er?

De vormen van weerbaarheid zijn als volgt:

  • Fysieke weerbaarheid.
  • Emotionele weerbaarheid.
  • Sociale weerbaarheid.
  • Mentale weerbaarheid.

Weerbaarheidstraining voor wie?

De training is voor kinderen tussen de 10 en 17 jaar, jongvolwassen vanaf 18 tot 25 jaar en volwassenen 25+ jaar. Iedere training bevat een ander thema. De weerbaarheidstraining wordt gegeven in trainingen van 40 minuten. Binnen de training worden vaste thema’s behandeld. De leerstof per thema geven we vorm op basis van wat er speelt bij de deelnemende personen. De invulling is dan ook op maatwerk.

Kunnen paarden mensen helpen?

Het paard helpt je in het proces van bewustwording, maar maakt het ook makkelijker omdat je niet hoeft te praten en meer steun kan ervaren. Daarom kan paardentherapie erg fijn zijn voor mensen die moeilijk bij hun gevoel kunnen of niet graag willen praten.

Paarden verstaan ons mensen niet, maar begrijpen ons zeer zeker. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De dieren zijn in staat om subtiele oog- en lichaamsbewegingen op te vangen en te ‘vertalen’

Paarden pakken de non-verbale communicatie en het gevoel van de mens heel gemakkelijk op.
 
De weerbaarheidstraining wordt gegeven bij minimaal 4 personen.

Opgeven via e-mail : hetspekrijt@zorgboerenzuid.nl
Wil je meer informatie over de weerbaarheidstraining of zijn er nog vragen mail naar hetspekrijt@zorgboerenzuid.nl