Ons Team

Horry Gouvernante
Persoonlijke & Ambulante Begeleider

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec semper dolor ipsum, a fermentum libero interdum a. Duis sed massa viverra, dictum risus quis, scelerisque nunc. Nam laoreet turpis nec lacus tincidunt, eget auctor magna ornare. Nam commodo dapibus risus, id pretium felis tincidunt a. Aliquam sit amet efficitur tellus. Nullam dolor felis, ullamcorper sed nunc in, elementum tristique est. Cras vehicula, tortor vitae vulputate finibus, eros mi gravida metus, ut mattis ipsum libero vitae eros.

Lisa van der Wulp

Senior Persoonlijke & Ambulante Begeleider / Jeugd & Gezin Professional / Weerbaarheidscoach

Ik ben Lisa van der Wulp en ik ben 31 jaar. Ik ben op mijn 16de  jaar begonnen als ambulante mediator voor een jongereninstantie. Hier was ik de brug tussen de jongeren en de gemeente. Hier heb ik ondersteund bij gesprekken met reclassering, politie, jeugdzorg, huisarts en scholen. Deze jongeren vielen uit en wij hielpen ze om een eigen plek in de maatschappij te vinden. Omdat ik zelf geen makkelijke puber was, kon ik mezelf heel goed verplaatsen in een ander. Dit ben ik altijd blijven doen, maar nadat ik een fulltime baan kreeg in een andere branche, deed ik het als vrijwilliger op een laag pitje. Na een tijdje bleef ik toch aan de zorg denken. Het werk wat ik deed, bracht me geen geluk. Ik ben me gaan omscholen en mijn ervaring opgedaan bij verschillende grote zorginstellingen in Nederland. Door mijn opleiding en mijn eigen ervaringen heb ik met alle mogelijke doelgroepen te maken gehad. De ene doelgroep misschien intensiever als een ander, maar ze zijn me niet onbekend.

Mijn andere hobby was paarden. Vanaf dat ik klein ben, liep en loop ik met paarden. Na een lange tijd zoeken kwam ik terecht bij een heel fijn gezin met eigen paarden aan huis. Hier heb ik les gehad in het rehabiliteren van paarden. Zij hebben mij geleerd om paarden te zien als de unieke dieren die ze zijn, en niet alleen als een vervoersmiddel die moet luisteren. Door het rehabiliteren moet je spiegelen, en ook bij jezelf. Dit heeft mij geholpen in mijn ontwikkeling en persoonlijke leven. Het gaf me zelfvertrouwen en het gevoel van iets samen bereiken met een paard is onbeschrijfelijk.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben voor de grotere zorginstellingen was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het liefst waar ik iets kon doen op mijn eigen manier. Die kans kreeg ik van mijn moeder en mijn stiefvader. Zij hadden een zorgboerderij “het Spekrijt”. Hier werd gewerkt met een brede groep waar het heel bepalend werd om deze verder te ondersteunen en te versterken in hun zelfbeeld en weerbaarheid. Deze kans heb ik meteen met beide handen aangegrepen eerst  als vrijwilliger en nu als vaste persoonlijke begeleider. Hier kan ik mijn hobby met mijn passie combineren.

Ondertussen ben ik weerbaarheidscoach, waarin ik mensen trainingen geef met mijn paarden. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen oefeningen. We kijken samen naar wat de hulpvraag is en hoe we hier samen aan werken. Het werken met een paard is helend, zuiverend en versterkend. Dit kan het zelfbeeld versterken en verbeteren. Deze oefeningen geef ik aan verschillende personen in verschillende fases.

Naast mijn werk vind ik het leuk om naar mooie plekken te gaan en lekker te eten. Ook kan ik heel goed genieten van een goed boek of een mooie film.

Ik hoop dat ik in de toekomst mensen kan blijven helpen en ondersteunen met mijn paarden.

Alex Vermeulen

Pedagogische Ondersteuning Begeleider

Mijn naam is Alex Vermeulen, 28 jaar oud en woonachtig in Bakel. Van origine ben ik leraar Geschiedenis / Mens en Maatschappij op het voortgezet onderwijs. In mijn werk heb ik mijn interesse voor geschiedenis en de wereld om ons heen kunnen combineren met mijn passie voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Het pedagogische onderdeel van het leraarschap staat bij mij hoog in het vaandel, de leerling of deelnemer komt bij mij altijd op de eerste plaats. Deze visie sluit perfect aan bij het werk dat ik mag doen op het Spekrijt. Samen met mijn collega’s ga ik onderzoeken waar de behoeften van onze deelnemers liggen ten aanzien van een opleiding, cursus of andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke band en ontwikkeling staat bij het Spekrijt centraal en dat spreekt mij sterk aan. Door mijn eigen ervaringen tijdens mijn schoolcarrière weet ik dat een op maat gemaakt traject hét verschil kan maken tussen een teleurstelling of een succesverhaal. Een ander aspect van het Spekrijt dat ik fantastisch vind, zijn de mogelijkheden die de zorgboerderij biedt. In mijn optiek is het van belang dat deelnemers uitgedaagd worden om hun ogen te openen voor de wereld om hen heen en op die manier actief tot leren kunnen komen.

In mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger bij Basketbal Vereniging Yellow Sox in Bakel. Na meer dan twintig jaar met veel passie en plezier zelf gespeeld te hebben ben ik sinds kort  hoofdcoach van Heren 1. Daarnaast vervul ik functies in het bestuur en de technische commissie van de club. Naast basketbal zijn geschiedenis en muziek twee grote hobby’s van mij, ik bezoek graag musea en concerten als ik een dagje vrij ben. Ook volg ik momenteel een bieropleiding met als doel om mijn kennis over de bierwereld te verbreden en af en toe een proeverij te organiseren.

Luka Vermeulen

Persoonlijke Begeleider / HBO Social Work in opleiding 

Mijn naam is Luka Vermeulen, 23 jaar van leeftijd en woonachtig in het mooie Bakel. Twee jaar geleden ben ik begonnen aan de opleiding Social Work Voltijd op de HAN in Nijmegen. Voor mijn opleiding mocht ik voor één dag in de week een stageplek zoeken, echter was deze al snel gevonden toen ik hoorde van Het Spekrijt. Na een jaar stage lopen ben ik samen met Horry en Lisa in bespreking gegaan over de toekomst als stagiaire bij Het Spekrijt. Al snel werd duidelijk dat afstand van elkaar doen geen optie was, ik wilde blijven. Daardoor ben ik in mijn tweede studiejaar doorgestroomd naar Social Work Duaal, dit houdt in dat ik als volwaardig begeleider werk op Het Spekrijt en hierbij mijn studie Social Work af maak via opdrachten en tentamens. Momenteel zit ik in mijn derde leerjaar van de studie en ga ik nog steeds met heel veel plezier naar Het Spekrijt.

Voor ik aan mijn studie begon wist ik totaal niet wat ik later wilde worden. Daardoor heb ik een tussenjaar genomen na mijn studie MBO Toerisme en ben ik gaan werken bij Poetszorg, Poetsen met een praatje. Voor mij was het snel duidelijk dat ik het praatje leuker vond dan het poetsen. De manier hoe verschillende mensen op verschillende manieren communiceerden met mij, het verleden (als zij hier over wilde praten) en de manier van denken en doen. Onbewust las ik boeken en keek ik documentaires die te maken hadden met psychologie, zorg en sociaal werk. Hierop aansluitend ben ik Social Work gaan studeren.

De manier van werken bij Het Spekrijt heeft mijn beeld veranderd over de zorg. Voorheen dacht ik aan de theorie achter een bepaalde beperking, zo kon je iemand namelijk helpen. In de eerste week van mijn stage werd dit mij ten strengste afgeraden, ik moest gaan kijken hoe de mensen zich bewogen binnen de groep, gaan voelen met mijn intuïtie en dossiers los laten. Na twee jaar werkzaam op Het Spekrijt vind ik dat dit mij aardig is gelukt. Ieder is een uniek persoon en hier kan een boekje niets aan veranderen. De ontwikkelingen die ik heb gezien bij deelnemers en om te weten dat ik hier een bijdragen aan heb gedaan is geweldig. De persoonlijke band die je met deelnemers ontwikkelt bij Het Spekrijt maakt het werk bijzonder. Je ziet deelnemers groeien in hun weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Verder maak je deel uit van deze persoonlijke ontwikkelingen en deel je samen alle teleurstellingen maar ook zeker de succesverhalen.

In mijn vrije tijd kijk ik graag films en series, hou ik ervan om lekker te koken en dit samen met mijn familie en vrienden op te eten en lees ik verschillende soorten boeken. Verder heb ik affiniteit met dieren en ben ik fan van basketbal.

Destiny van Haaren

Stagiaire / Medewerker Maatschappelijke Zorg MBO in opleiding

Mijn naam is Destiny van Haaren en ik ben 17 jaar. Ik zal mezelf beschrijven al een vrolijke, energieke en spontane meid. Mij grote passie is de paarden en alles wat daarbij komt kijken. Ik hou ervan om gezellig te kletsen over de alledaagse dingen ik kan hier ook uren mee doorgaan. Ik ben werkzaam op het Spekrijt als BBL-stagair, ik doe namelijk de opleiding begeleider maatschappelijke zorg. Ik ben de zorg ingegaan omdat ik het erg interessant vind om mensen te helpen zichzelf nog verder te ontwikkelen en mij lijkt het ontzettend gaaf als ik hier een rol in kan en mag spelen. Ik kijk graag mee naar de weerbaarheid trainingen omdat ik het erg speciaal en mooi vind om te zien wat voor een positieve impact dit op deelnemers kan hebben en natuurlijk vooral ook hoe bijzonder het samenwerken met dieren is en hoeveel we soms nog van dieren kunnen leren. Ik hoop ooit zelf in de toekomst mijn eigen zorgbedrijf op te mogen zetten ik zal dan graag met jongeren willen werken die een verstandelijke beperking hebben of met jongeren die met zichzelf in de knoop zitten ik zou dit het liefste combineren met de paarden. Maar dat zijn voor nu nog grootse dromen. Het Spekrijt is voor mij een plek waar je goed de geborgenheid en samenhorigheid voelt. Iedere dag op het Spekrijt voelt voor mij als een feestje!