Kuijpers Farmers

Kuijpers Farmers is een gesloten varkensbedrijf met 320 zeugen en bijbehorende vleesvarkens dat eigendom is van Henk Kuijpers. De laatste twee jaar zijn we op zoek gegaan naar vernieuwingen, verbeteringen of verbreding van ons bedrijf. Ook hebben we bijgedragen in projecten die de agrarische sector meer transparantie en beleving gaven. Deze ervaring en de reactie van anderen gaf ons stof tot nadenken. Welke weg willen wij gaan en waar staan wij als agrarisch bedrijf over 5 jaar?

Dit heeft ons doen besluiten om het bedrijf duurzamer en transparanter neer te zetten. Per 1 juli 2017 zijn we over gegaan in een nieuw concept.

De Heyde Hoeve is een coöperatie van varkenshouders met een missie. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie het allerlekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier en omgeving. Heyde Hoeve Duroc varkens zijn rood bruin gekleurde varkens met hangende oren. De meeste varkens zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje rood bruine biggetjes bij. Heyde Hoeve varkensvlees is van uitstekende kwaliteit. Het Duroc-ras, zorgt voor mooi gemarmerd vlees. Dit vlees is lekker mals en sappig met een volle, pure smaak. Dat wordt genieten van varkensvlees met de smaak van vrüger!

’t Streeckhuys

We hebben een samenwerkingsverband met ’t Streeckhuys. Hier zijn we erg blij mee. ’t Streeckhuys biedt alles op het gebied van vlees, brood, zuivel, kaas, groenten, fruit en aanverwante artikelen. Hun streven is om alle waren dicht bij huis te halen.  Zodat een ieder weet waar het vlees vandaan komt en wie die boer is. Het doel van Kuijpers Farmers en de Heyde hoeve is om onze eigen varkens af te zetten in de regio. Henk Kuijpers is een boer die wel heel dichtbij de natuur staat. Zijn liefde voor mens en dier draagt hij helemaal uit. Door die passie is hij heel nauw betrokken met alles wat het boerenleven hem biedt.

Een aantal belangrijke punten waar wij aan voldoen zijn:

• Meer ruimte voor de varkens
• Meer daglicht
• De biggetjes liggen langer bij de Zeug (moeder)
• Dagelijkse verstrekking van ruwvoer
• Veel speeltjes in de stal voor de varkens
• Transparantie, een ieder kan gevraagd en ongevraagd komen kijken!
• Meer intermusculaire vetten voor optimale smaak van het vlees.
• Alle stallen zijn green-label