Kuijpers Farmers, een nieuwe weg

gesloten varkensbedrijf het spekrijt in Deurne

In het groene landschap van de Peel aan de Walsbergseweg ligt het bedrijf Kuijpers Farmers.
Kuijpers Farmers is een gesloten varkensbedrijf met 320 zeugen en bijbehorende vleesvarkens aan de rand van Deurne dat eigendom is van Henk Kuijpers.

De laatste twee jaren zijn we op zoek gegaan naar vernieuwingen, verbeteringen of verbreding van ons bedrijf. Ook hebben we bijgedragen in projecten die de agrarische sector meer transparantie en beleving gaven. Door deze ervaringen, maar ook de reacties van anderen gaf ons stof tot nadenken. Welke weg willen wij gaan en waar staan wij als agrarisch bedrijf over 5 jaar.

Dit alles bij elkaar genomen heeft ons doen besluiten om een nieuwe weg in te gaan. Kleinschaliger nee, groter nee, maar wel duurzamer en transparanter. Dus vanaf 1 juli 2017 zijn we over gegaan in een nieuw concept.
De Heyde Hoeve is een coöperatie van varkenshouders met een missie. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie de allerlekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier en omgeving.

Dit is geen simpel proces. Je neemt afscheid van vertrouwde leveranciers en bedrijven. Je gaat een nieuw samenwerkingsverband aan met allemaal dezelfde werkwijze en dierenarts, nieuwe partijen, ander voer, maar ook een ander ras. Heyde Hoeve Duroc varkens zijn rood bruin gekleurde varkens met hangende oren. De meeste varkens zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje rood bruine biggetjes bij. Heyde Hoeve varkensvlees is van uitstekende kwaliteit. Het Duroc-ras, zorgt voor mooi gemarmerd vlees. Dit vlees is lekker mals en sappig met een volle, pure smaak. Dat wordt genieten van varkensvlees met de smaak van vrüger!

 

 

 

 

 

 

Maar niet alleen de varkens houden ons bezig. Ook de mensen en de omgeving zijn heel belangrijk! Tenslotte heb je elkaar nodig om iets voor elkaar te kunnen betekenen.

De weide van Het Spekrijt geeft aan vele bezoekers, wandelaars, fietsers en de buren de nodige plezier en ontspanning. Hiervoor zorgen onze buiten boerderijdieren voor. In de wei lopen verschillende varkens samen met een paard, kippen en Herefords koeien. Een unieke combinatie die je niet veel ziet maar dat levert wel mooie plaatjes op en een ieder geniet ervan. Door dit werden we benaderd door instellingen hier uit de regio. Zij komen graag bij ons een dagje knuffelen met de dieren of gewoon lekker onthaasten.

Maar ook kwamen we in aanraking met NovaFarm-Grip. NovaFarm-Grip is uniek in Nederland door het uitzonderlijke concept van zorgboerderijen waar mensen met verslavingsproblemen, (ex) justitiabelen en mensen met problemen op psychisch en sociaal gebied werken en soms ook wonen.

Wat moeten die nu bij ons op de boerderij? De mensen die om wat voor reden dan ook in de problemen zijn gekomen krijgen de kans hun leven weer een nieuwe positieve wending te geven.
Het leven kan door wat voor reden dan ook ernstig worden ontregeld. Wij bieden een mooie omgeving, rust, ontspanning, aandacht, structuur en  zorg aan mensen die zich weer volwaardig en geaccepteerd willen voelen. Sommige hebben dit nodig om weer terug te keren in de maatschappij. Samen met  NovaFarm-Grip helpen wij om het ontregelde leven weer op orde te brengen. We doen dit met passie en genieten van het resultaat. Je ziet de mensen opfleuren en dit geeft weer nieuwe energie.